Νεά - Ανακοινώσεις

 

Ξεκίνησαν οι αγώνες ενός από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της Πόλης μας. Καθώς πρόκειται λοιπόν για μια διοργάνωση με πολλές απαιτήσεις, δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε αυτή η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας.

Το τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας σε καθημερινή περιπολία συμβάλλοντας επικουρικά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με σκοπό την Διασφάλιση Πυρασφάλειας του Νομού μας.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Μαγνησίας) διοργανώνει μέσα στο φθινόπωρο το 4ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες. Οι Θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:
- Μετεωρολογία
- Α' Βοήθειες
- Τακτική Αεροδιάσωσης
- Ορεινή Διάσωση (Τακτικές Αναρρίχησης & χρήση εξειδικευμένων υλικών)
- Επιβίωση
-...

Ένα ακόμη πιστοποιημένο σεμινάριο υπό την αιγίδα του Πανευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC BLS/AED πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου, από την Εκπαιδευτική Ομάδα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας. Ευχόμαστε, τις γνώσεις που αποκομίσατε σήμερα, να μην χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσετε ποτέ, αλλά όταν και αν χρειαστεί, θα...

Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους της εταιρείας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού '' Καυκάς " Βόλου που σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τα καταστήματα Λαμίας, Καρδίτσας, Τρικάλων κ' Λάρισας ανταποκρίθηκαν, άμεσα κ δυναμικά , στο κάλεσμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας για τη συλλογή τροφίμων τα οποία και παραδόθηκαν στην κιβωτό του κόσμου.

Με μέριμνα του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και Ανθρωπιστικών Αποστολών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, θα γίνει μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία και θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση αντιρρύπανσης από πετρελαιοειδή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕLIN και της ΑΓΕΤ Ηρακλής, σε συνεργασία του Λιμενικού Σώματος, του προσωπικού της ΑΓΕΤ, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας και άλλων φορέων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος , η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας συμμετείχε με 7 διασώστες και το...

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας συμμετείχε στον αγώνα Iason Zirganos - Αγώνας Υπεραποστάσεων κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, καλύπτοντας υγειονομικά τον αγώνα, τα έσοδα του οποίου κατατέθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πολύ όμορφη εμπειρία και την εμπιστοσύνη τους.