Νεά - Ανακοινώσεις

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση θαλάσσιας έρευνας - διάσωσης (SAR) και αεροδιάσωσης, στην 111 Π.Μ. από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.
Ο στόχος της εκπαίδευσης αυτής είναι η ανάπτυξη & εκμάθηση διασωστικών τεχνικών, οι οποίες αφορούν τόσο την βελτιστοποίηση...

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας θέλει να ενημερώσει τους πολίτες του Βόλου ότι κατ' επανάληψη έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να πωλούνται ημερολόγια αγνώστου προελεύσεως χρησιμοποιώντας το όνομα της. Κάποιοι επιτήδειοι καπηλευόμενοι το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, στο βωμό του κέρδους και χωρίς κανένα σεβασμό στο εθελοντικό της...

Αν θέλεις να ζήσεις κάτι διαφορετικό...
Αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει να είσαι διασώστης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης...
Αν θέλεις να συμμετέχεις σε μια περιπολία με το υπερσύγχρονο διασωστικό σκάφος της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας...
τότε μπορείς να έρθεις στην παραλία του Βόλου, από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 27 του μήνα και ώρες...

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Μαγνησίας) διοργανώνει μέσα στο φθινόπωρο το 4ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες. Οι Θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:

Τρίτη ημέρα ερευνών για τον 87χρονο που εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη γύρω στις 6 το απόγευμα από το σπίτι του στη Ν.Δημητριάδα.Ο γιος του, ενημέρωσε την Αστυνομία κι άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο 87χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και πάσχει από άνοια.
Οι έρευνες στον αστικό ιστό της πόλης σε περιοχές της Ν.Δημητριάδας,...

Η κοινωνική δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας συνεχίζεται μέσω της συλλογής και διάθεσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Γηροκομείο του Βόλου. Ευχαριστούμε όλους τους συνανθρώπους μας που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια!

Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας πραγματοποιεί καθημερινώς περιπολίες πυρασφάλειας σε διαφορετικές περιοχές του Πηλίου, υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μετά από την πρωτοβουλία και προσπάθεια του Τμήματος Ανθρωπιστικών Αποστολών και Κοινωνικής Μέριμνας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, συγκεντρώθηκε αριθμός τροφίμων που διατέθηκαν τόσο στο Ορφανοτροφείο Βόλου όσο και στον ξενώνα αστέγων.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας νιώθει τη ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες μας για την...