Νέα - Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υγειονομική κάλυψη στην εμποροπανήγυρη (παζάρι) του Αλμυρού από την Ε.Ο.Δ Μαγνησίας.Μετά από πρόσκληση του Δήμου Αλμυρού, η ομάδα βρισκόταν εκεί καθημερινά με πιστοποιημένους διασώστες, και πλήρη διασωστικό εξοπλισμό.

Ενημέρωση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την χρήση του Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή (ΑΕΑ) ανοιχτή για όλους τους κατοίκους, πραγματοποιήθηκε από διασώστες - εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας στο Στεφανοβίκειο (χώρος πρώην Δημαρχείου).

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός», καθώς και την εταιρία LEROY MERLIN για την ευγενική τους χειρονομία, την χορηγία ενός αλυσοπρίονου CS-2511TES ECHO το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του πεζοπόρου τμήματος Δασοπυρόσβεσης του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας κάλυψε υγειονομικά το Φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε στις 7 & 9 Αυγούστου με σκοπό την στήριξη του Ορφανοτροφείου Βόλου και της ΕΛΕΠΑΠ.

Από την πρώτη στιγμή η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας ήταν παρούσα στην πύρινη αυτή δοκιμασία που έπληξε τον Νομό μας. Συνολικά 32 διασώστες, 2 επιχειρησιακά οχήματα, το διασωστικό σκάφος «Αιγαίον», 1 υδροφόρα και 3 μηχανές συμμετείχαν στις επιχειρήσεις Πυρόσβεσης αλλά και εκκένωσης.

Μετά από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, κλιμάκιο του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας με πλήρη πυροσβεστικό εξοπλισμό πεζοπόρου, συνέδραμε στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή του Σέσκλου.

Ολοκληρώθηκε το πιστοποιημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών- First Aid At Work & AED υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης EMP Medic First Aid που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου, από την Εκπαιδευτική Ομάδα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Μετά από πρόκληση της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης "Θαύμα", η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας κάλυψε σε θέματα που άπτονται των Πρώτων Βοηθειών, την φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Αγχίαλο.Στην κάλυψη συμμετείχαν 9 διασώστες με πλήρη διασωστικό εξοπλισμό.


Βρείτε μας στα Social Media