Νέα - Ανακοινώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Βασικής Υποστήριξης Ζωής Ενήλικα - Παιδιού - Βρέφους (BIC) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC), που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν πέντε υποψήφιοι εκπαιδευτές από την Ε.Ο.Δ Μαγνησίας και τρείς από την Ε.Ο.Δ Βορείων Σποράδων.

Το Σάββατο 26/11 τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στο εξειδικευμένο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης "Immediate Life Support -Άμεση Υποστήριξη Ζωής" (ILS-ERC).Eίναι το δεύτερο εξειδικευμένο πρόγραμμα Immediate Life Support(ILS) του ERC που υλοποιείται στην πόλη του Βόλου για τα μέλη...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στην καθημερινότητα» που διοργανώθηκε από το κέντρο Ξένων Γλωσσών Πολυχρονίδου - Χαλάτσης σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας.

Μετά από κλήση του Λ.Σ., διασώστες της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας επιχειρούν για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 87χρονου στην θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας. Στην επιχειρήση συμμετέχουν πέντε διασώστες στο πεδίο εκ των οποίων τρεις δύτες, καθώς και δύο ακόμη ως υποστήριξη στο Κ.ΕΠΙΧ της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας.

Η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας μετά από πρόσκληση του Δκτή της 111 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχο (Ι) Θεόδωρο Κουτζουρέλα , παραβρέθηκε στους εορτασμούς για τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ , που πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης σε όλα τα αντικείμενα, η διεύθυνση εκπαίδευσης της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας διοργάνωσε μία διήμερη εκπαίδευση σε εξειδικευμένες τεχνικές Ορεινής Διάσωσης, και χρήση φορείου SKED για τους νέους διασώστες του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης της ομάδας.

Πραγματοποιήθηκε στο 6o ΓΕΛ Βόλου και η 3η κατά σειρά προγραμματισμένη ημερίδα που είχε σαν θέμα τις "Πρώτες Βοήθειες στην καθημερινότητα". Οι μαθητές & καθηγητές και των τριών τάξεων είχαν την δυνατότητα τόσο να ενημερωθούν για την αντιμετώπιση πιθανών καταστάσεων που χρίζουν Πρώτων Βοηθειών, στην καθημερινότητα, στο σχολείο και στο σπίτι, όσο και...


Βρείτε μας στα Social Media