Η ΕΟΔ Μαγνησίας στην ετήσια άσκηση ασφάλειας του Ο.Λ.Β.

2023-12-15

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων και συμμετεχόντων, στο πλαίσιο της ετήσιας άσκησης ασφάλειας που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΒ.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, αναλύθηκε ο ρόλος του κάθε φορέα συμμετέχοντα, συνδυαστικά με τους κανόνες και τον κώδικα ISPS που εφαρμόζει ο λιμένας Βόλου. Παράλληλα, ελέγχθηκαν τα σχέδια ασφάλειας του λιμένα και της λιμενικής εγκατάστασης σε σενάρια ασύμμετρων απειλών, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν συνδυαστικά από πολλούς φορείς, για να υπάρξει επιτυχής έκβαση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, δήλωσε μεταξύ άλλων «Στόχος των ασκήσεων που πραγματοποιούνται από τον Οργανισμό, είναι να εντοπισθούν ενδεχόμενες αδυναμίες και να βελτιστοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα ανάλογα πρωτόκολλα ασφαλείας. Το λιμάνι του Βόλου, μέσα από εκπαιδεύσεις κι αντίστοιχες ασκήσεις, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθεί με τους πόρους που διαθέτει στις απαιτούμενες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Τα λιμάνια αποτελούν σημαντικές υποδομές σε κάθε κοινωνία και χρειάζεται όλοι να έχουμε συνείδηση και να ακολουθούμε τους κανόνες. Ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΟΛΒ πάντα προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες του μέσω των ασκήσεων που σχεδιάζουν, να καλύπτονται όλα τα πιθανά σενάρια απειλών που αφορούν σε λιμάνια και πλοία».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το Τελωνείο Βόλου, το ΕΚΑΒ, τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και του Δήμου Βόλου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της ΥΑΛΕ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και της ΥΑΛΕ ΕΛΙΝΟΙΛ / Εγκατάσταση Αγριάς Βόλου.