Προσεχές Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Tο τμήμα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας διοργανώνει πλήρη και πιστοποιημένη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών υπό την αιγίδα του διεθνούς φορέα πιστοποίησης EMP Medic First Aid. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν Πιστοποίηση παροχέα Πρώτων Βοηθειών, διεθνώς αναγνωρισμένη. Επίσης η πιστοποίηση θα συνοδεύεται και από ταυτότητα παροχέα Πρώτων Βοηθειών με προσωπικό Αρ. μητρώου στον οργανισμό.Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει,

 • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),
 • Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (ΑΕΑ)
 • Πλάγια Θέση Ασφαλείας ή Θέση Ανάνηψης

καθώς και ένα μεγάλο φάσμα από Βασικές Πρώτες Βοήθειες σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό.Κάποια από τα αντικείμενα που εμπεριέχονται είναι:

 • Αντιμετώπιση Αιμορραγιών,
 • Σοκ,
 • Επιληψίας,
 • Πνιγμονής,
 • Πνιγμού,
 • Διαβήτη,
 • Λιποθυμίας,
 • Εγκεφαλικού,
 • Εγκαυμάτων,
 • Εμφράγματος
 • Νομική Κάλυψη στην παροχή Πρώτων Βοηθειών
 • κ.α.

Επίσης το σεμινάριο εμπεριέχει και πρακτική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες για παιδιά και βρέφη.Το σεμινάριο είναι διάρκειας 16 ωρών και θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 15/02/20 & 16/02/20 στην πόλη του Βόλου. Για περισσότερες πληροφορίες, (κόστος και κράτηση θέσης) στο σεμινάριο, μπορείτε να απευθυνθείτε στo παρακάτω τηλ. (6981320360)Λόγω ότι οι θέσεις θα είναι περιορισμένες κάντε κράτηση το συντομότερο δυνατόν. 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Μαγνησίας) διοργανώνει μέσα στο φθινόπωρο το 4ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες. Οι Θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:

- Μετεωρολογία
- Α' Βοήθειες
- Τακτική Αεροδιάσωσης
- Ορεινή Διάσωση (Τακτικές Αναρρίχησης & χρήση εξειδικευμένων υλικών)
- Επιβίωση
- Προσανατολισμός ημέρας & νύχτας
- Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.α.)
- Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.)
- Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών
         Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί κάποιος στο επιχειρησιακό δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.
Οι επιτυχόντες της βασικής εκπαίδευσης έχουν την επιλογή αν επιθυμούν, να ενταχθούν σαν επιχειρησιακά δόκιμα μέλη στην ΕΟΔ Μαγνησίας, να επιλέξουν ποιο/ποια τμήματα τους ενδιαφέρουν και να συνεχίσουν πλέον την πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση επάνω στα αντικείμενα των τμημάτων που επέλεξαν.
         Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Μαγνησίας είναι ανοιχτό προς όλους (από 18 ετών και άνω) ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ, είτε θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν ή ανήκουν ήδη σε κάποια άλλη ομάδα, είτε θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για προσωπική ωφέλεια (γνώσεις, αυτοδιάσωση κ.α.).
         Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, στους επιτυχόντες θα απονεμηθεί πιστοποίηση διασώστη βασικών γνώσεων από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και μία πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένη πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών - Βασικής Υποστήριξης Ζωής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC)
         Η πιθανότερη ημερ/νία έναρξης είναι η 23/11/2019 και η διάρκειά του είναι 3 μήνες (κυρίως Σ/Κ). (θεωρητικά και πρακτικά). Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο εκτός από την Ορεινή Διάσωση που θα γίνει στα Μετέωρα και 1 προαιρετική πρακτική εκπαίδευση, στον Όλυμπο.
          Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο παρακάτω τηλέφωνο ή να επισκεφτείτε τα γραφεία μας Σπετσών 10, Νεάπολη Βόλος κάθε Τετάρτη 19:00-21:00μμ  ή στο ( 6981320360)


Όλα τα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας είναι πιστοποιημένα & Διεθνώς Αναγνωρισμένα από Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Οργανισμούς