Προσεχές Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Ακολουθώντας και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (σ.σ. 10/3/2020), σχετικά με την αναστολή των εκπαιδευτικών λειτουργιών και έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία τόσο των εκπαιδευομένων όσο και εκπαιδευτών μας, αναβάλλονται όλες οι εκπαιδεύσεις του παραρτήματος μας τόσο οι εσωτερικές για τα μέλη, όσο και για τους συμπολίτες μας έως τις 25/03/2020 όπου και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Για τις νέες ημερομηνίες των σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται μέσα από το WebSite (www.hrt-magnisias.gr) μας η την σελίδα μας στο FB.

Η ανάληψη της ευθύνης του καθενός από εμάς είναι υποχρέωση μας προς την κοινωνία.

Tο τμήμα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας διοργανώνει πλήρη και πιστοποιημένη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών υπό την αιγίδα του διεθνούς φορέα πιστοποίησης EMP Medic First Aid. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν Πιστοποίηση παροχέα Πρώτων Βοηθειών, διεθνώς αναγνωρισμένη. Επίσης η πιστοποίηση θα συνοδεύεται και από ταυτότητα παροχέα Πρώτων Βοηθειών με προσωπικό Αρ. μητρώου στον οργανισμό.
Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει,
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),
Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (ΑΕΑ)
Πλάγια Θέση Ασφαλείας ή Θέση Ανάνηψης
καθώς και ένα μεγάλο φάσμα από Βασικές Πρώτες Βοήθειες σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Κάποια από τα αντικείμενα που εμπεριέχονται είναι:
Αντιμετώπιση Αιμορραγιών,
Σοκ,
Επιληψίας,
Πνιγμονής,
Πνιγμού,
Διαβήτη,
Λιποθυμίας,
Εγκεφαλικού,
Εγκαυμάτων,
Εμφράγματος
Νομική Κάλυψη στην παροχή Πρώτων Βοηθειών
κ.α.
Επίσης το σεμινάριο εμπεριέχει και πρακτική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες για παιδιά και βρέφη.Το σεμινάριο είναι διάρκειας 16 ωρών και θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28/03/20 & 29/03/20 στην πόλη του Βόλου.
Για περισσότερες πληροφορίες, (κόστος και κράτηση θέσης) στο σεμινάριο, μπορείτε να απευθυνθείτε στo παρακάτω τηλ. (6981320360) καθημερινά 18:00 -21:00 (εκτός Κυριακής)
Λόγω ότι οι θέσεις θα είναι περιορισμένες κάντε κράτηση το συντομότερο δυνατόν.

Το τμήμα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, θα πραγματοποιήσει στις 30 Μαρτίου 2020 το πιστοποιημένο πρόγραμμα Emergency Oxygen Provider της EMP Medic First Aid στον Βόλo. Το πρόγραμμα που έχει διάρκεια 5 ωρών, απευθύνεται σε Πολίτες & Διασώστες και περιλαμβάνει την χορήγηση Οξυγόνου εκτάκτων αναγκών, τη χρήση των μέσων και τις μεθόδους της χορήγησης αυτής ( απλές μάσκες, ρινικούς καθετήρες, μάσκες μη επανεισπνοής, κ.α.), αξιολόγηση της αναπνοής, συνθήκες επιθετικού αερισμού με χρήση AMBU, χρήση παλμικού οξύμετρου κ.α.

Το πρόγραμμα πιστοποιεί διεθνώς σε επίπεδο Διαχείρισης Εξοπλισμού και Παροχής Οξυγόνου εκτάκτων αναγκών και έχει ως σκοπό να ενισχύσει τις γνώσεις των Παρόχου Πρώτων Βοηθειών, ως προς την χρήση του ιατρικού οξυγόνου, έτσι ώστε να υποστηρίζει ολοκληρωμένα τον πάσχοντα έως ότου φτάσει στο πεδίο επαγγελματική βοήθεια.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, είναι να έχει εν ισχύ πιστοποίηση βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS/AED) οποιουδήποτε οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης στο σεμινάριο, μπορείτε να απευθυνθείτε στo παρακάτω τηλ. (6981320360) καθημερινά 18:00 - 21:00 εκτός Κυριακής. Λόγω ότι οι θέσεις θα είναι περιορισμένες κάντε κράτηση το συντομότερο δυνατόν.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Rescue & Safety Training Organisation (RSTO), και το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών θα πραγματοποιήσουν σύντομα στον Βόλο το πιστοποιημένο πρόγραμμα Fire Safety & Evacuation Training. Το πρόγραμμα είναι πλήρως εναρμονισμένο με την Πυροσβεστική Διάταξη 24/2014 - ΦΕΚ 2434/Β/12-9-2014 , στο οποίο τονίζεται τόσο η αναγκαιότητα της πρόληψης, όσο και η σωστή εκπαίδευση στην χρήση των πυροσβεστικών μέσων με σκοπό την ολοκληρωμένη κατάρτιση των συγκροτημένων ομάδων πυρασφάλειας. 

Οι εγγραφές θα αρχίσουν σύντομα.......

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας σε συνεργασία με το τμήμα Πρώτων Βοηθειών σε τον Διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Rescue & Safety Training Organisation (RSTO) θα πραγματοποιήσουν σύντομα στον Βόλο το πιστοποιημένο πρόγραμμα Εξειδικευμένων Πρώτων Βοηθειών & Διαχείρισης Πολυτραυματία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες & Διασώστες,  θα είναι διάρκειας 2 ημερών και θα περιλαμβάνει:

- Σχετική Νομοθεσία

- Βασικές αρχές ανατομίας / φυσιολογίας,

- Κινηματική τραύματος, 

- Ακινητοποίηση Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης,

- Διαχείριση αεραγωγού (Χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού)

- Εκπαίδευση στην χρήση ιατρικού οξυγόνου εκτάκτων αναγκών

- Έλεγχος αναπνοής και Ζωτικών Σημείων, 

-  Σημεία και συμπτώματα καταπληξίας (Shock) 

- Αντιμετώπιση σοβαρής αιμορραγίας (Bleeding Control),

- Νευρολογικός έλεγχος, 

-  Ζωτικά σημεία (λήψη αρτηριακής πίεσης - παλμικό οξύμετρο)

- Συνεχής αξιολόγηση και φροντίδα, 

- Εκτίμηση Τραυματισμών, 

- Εκτίμηση τραυματία / πολυτραυματία, 

- Κακώσεις Κεφαλής / Σπονδυλικής Στήλης / Άκρων, Κακώσεις θώρακα / Κοιλιακής χώρας / Πυέλου, 

Επιπλέον Δεξιότητες όπως:

- Φορεία ακινητοποίησης και μεταφοράς, 

- Αφαίρεση κράνους και πολλά άλλα ακόμα...........

Για την συμμετοχή στο σεμινάριο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πιστοποιημένη γνώση τόσο της Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS/AED) όσο και των Γενικών Πρώτων Βοηθειών (First Aids). 


Όλα τα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας είναι πιστοποιημένα & Διεθνώς Αναγνωρισμένα από Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Οργανισμούς