Βράβευση μέλους της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας από τον Δήμο Βόλου

2023-03-16

Γράφει ο Νίκος Ζυγούρης σε ανάρτησή του, Διαβάστε παρακάτω

Η οργανωμένη κοινωνική προσφορά και δράση που δεν επιβάλλεται με θεσμικό τρόπο αλλά έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της την εθελοντική στράτευση, αποτελεί στάση ζωής. Ο υγιής κι ανιδιοτελής συνδικαλισμός είναι η πρώτη μορφή εθελοντισμού. Απαιτεί προσωπικό κόστος, θυσίες και διάθεση για προσφορά. Αυτές τις αρχές και τις αξίες έμαθα στη ζωή μου να υπηρετώ και θα συνεχίσω να το κάνω, δηλώνοντας «παρών» στην πρώτη γραμμή. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ για την τιμητική βράβευση. Και επειδή η διάθεση για κοινωνική προσφορά δεν μπαίνει σε καλούπια, ελπίζω και εύχομαι τα νέα παιδιά, τα οποία είναι το μέλλον της κοινωνίας μας, να «μπολιαστούν» με την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς και δράσης, της στράτευσης με υψηλά ιδανικά και σκοπούς, για μία κοινωνία καλύτερη, αλληλέγγυα και δοτική, σε όποιον χρήζει ανάγκης.

-Θα ήθελα να τονιστεί ότι σε αυτήν την προσπάθεια δεν είμαι μόνος, κοντά στα 20 και πλέον χρόνια εκπαιδεύομαι, συνεπιχειρώ και αντλώ την εμπειρία μου απο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ) έχοντας δίπλα μου καταξιωμένους διασώστες όπως ο Χάρης Παπαμαρκάκης, ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, η Μαρία Ραφαηλίδη, ο Δημήτρης Τσικουντουρίδης, ο Βαγγέλης Καψιώτης, ο Γιάννης Στούμπος, ο πρόεδρος μας Τράγαλος Κώστας, όλοι όσοι επιχειρήσαμε στην Τουρκία και στα Τέμπη, και τόσοι άλλοι.. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην Κεντρική Διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM και στον Αλέξη Λιάμο που μας φέρνουν στην πρώτη γραμμή σε τόσο μεγάλες αποστολές!-