Βασική Εκπαίδευση Νέων Διασωστών 2019-2020

2019-11-01

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Μαγνησίας) διοργανώνει μέσα στο φθινόπωρο το 4ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες. Οι Θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:

- Μετεωρολογία

- Α' Βοήθειες

- Τακτική Αεροδιάσωσης

- Ορεινή Διάσωση (Τακτικές Αναρρίχησης & χρήση εξειδικευμένων υλικών)

- Επιβίωση

- Προσανατολισμός ημέρας & νύχτας

- Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.α.)

- Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.)

- Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί κάποιος στο επιχειρησιακό δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Οι επιτυχόντες της βασικής εκπαίδευσης έχουν την επιλογή αν επιθυμούν, να ενταχθούν σαν επιχειρησιακά δόκιμα μέλη στην ΕΟΔ Μαγνησίας, να επιλέξουν ποιο/ποια τμήματα τους ενδιαφέρουν και να συνεχίσουν πλέον την πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση επάνω στα αντικείμενα των τμημάτων που επέλεξαν.

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Μαγνησίας είναι ανοιχτό προς όλους (από 18 ετών και άνω) ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ, είτε θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν ή ανήκουν ήδη σε κάποια άλλη ομάδα, είτε θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για προσωπική ωφέλεια (γνώσεις, αυτοδιάσωση κ.α.).

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, στους επιτυχόντες θα απονεμηθεί πιστοποίηση διασώστη βασικών γνώσεων από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και μία πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένη πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών - Βασικής Υποστήριξης Ζωής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC)

Η πιθανότερη ημερ/νία έναρξης είναι η 23/11/2019 και η διάρκειά του είναι 3 μήνες (κυρίως Σ/Κ). (θεωρητικά και πρακτικά). Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο εκτός από την Ορεινή Διάσωση που θα γίνει στα Μετέωρα και 1 προαιρετική πρακτική εκπαίδευση, στον Όλυμπο.

Οι εγγραφές για το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης έχουν αρχίσει και θα ολοκληρωθούν στις 10/11/2019. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο παρακάτω τηλέφωνο ή να επισκεφτείτε τα γραφεία μας Σπετσών 10, Νεάπολη Βόλος κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 ή στο ( 6981320360)