Τοποθέτηση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στην Συκή Πηλίου

2022-03-06

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής "Γ.Ρηματισίδης", και πραγματοποίησε την τοποθέτηση του νέου Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, που ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να αποκτήσει. 

Ο απινιδωτής τοποθετήθηκε έξω από την είσοδο του ιατρείου Συκής και είναι προσβάσιμος από όλους σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς σαν Ε.Ο.Δ Μαγνησίας που καταφέραμε μετά από δύο ενημερώσεις - ανοιχτές εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιήθηκαν στην Συκή Πηλίου τα τελευταία δύο χρόνια, να εμφυσήσουμε στους κατοίκους την σημαντικότητα της ύπαρξης ενός Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή στην περιοχή. 

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με την πραγματοποίηση πιστοποιημένων σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών και εκπαιδεύοντας πλέον τους κατοίκους της περιοχής τόσο στην Βασική Υποστήριξη Ζωής - Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση όσο και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας χαιρετίζει και θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες που έχουν σαν στόχο την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.