Ταχύρυθμο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής στα Καλά Νερά Πηλίου στα πλαίσια τοποθέτησης ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

2022-05-28

Οι πρώτοι 12 εν δυνάμει ανανήπτες από τα Καλά Νερά εκπαιδεύτηκαν σε ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο από την Εκπαιδευτική Ομάδα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Τα αντικείμενα τα οποία παρακολούθησαν σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο ήταν:

- Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

- Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ)

- Πλάγια Θέση Ασφαλείας ή Θέση Ανάνηψης

- Αντιμετώπιση Πνιγμονής

Η ταχύρρυθμη αυτή εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Καλών Νερών στα πλαίσια της τοποθέτησης ενός Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή στην περιοχή.

Ο Εξωτερικός Αυτόματος Απινιδωτής αποτελεί ένα δώρο ζωής προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Καλών Νερών, ενώ στην συνεχεία θα πραγματοποιηθεί ένας κύκλος πιστοποιημένων σεμιναρίων ώστε όσο το δυνατό περισσότεροι κάτοικοι να εκπαιδευτούν στην χρήση του.

Ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου κοινωνικής αλληλεγγύης & πολιτισμού Νοτίου Πηλίου για την πρόσκληση και τη συνεργασία, καθώς και την Δρ. Ηλιάνα Κεράνη, Διευθύντρια στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής η οποία προέτρεψε την τοποθέτηση του απινιδωτή σε ένα χωριό που διαθέτει μόνο ένα Αγροτικό Ιατρείο και όπου παραθερίζουν χιλιάδες τουρίστες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.