Η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας στην αποστολή Έρευνας & Διάσωσης στις Σεισμικές Καταστροφές στην Τουρκία

2023-02-09

30 εκπαιδευμένοι εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλη την Ελλάδα, με σκύλο έρευνας και διάσωσης και εξειδικευμένο εξοπλισμό αναχωρούν σήμερα το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές της Τουρκίας.

Η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, κι από κει να ταξιδέψει αεροπορικώς στα Άδανα, συνοδεία στελεχών της Τούρκικης Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), με την οποία θα συνεργαστεί το πεδίο.

Εκτός του απαραίτητου ατομικού εξοπλισμού & τα μέσα ατομικής προστασίας, ο εξοπλισμός των διασωστών της Ε.Ο.Δ περιλαμβάνει υδραυλικές διασωστικές σειρές, εργαλεία απεγκλωβισμού, θερμικές κάμερες, ανιχνευτές επικίνδυνων αερίων, γεννήτριες, εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, φορεία, απινιδωτές και επιπλέον εξειδικευμένο εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών. 

Την αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης υποστηρίζει το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και η Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε πολύ, επίσης, την κυρία Χριστίνα Ασπροποταμίτη για την αμέριστη υποστήριξη και όλους όσοι στήριξαν την πραγματοποίηση αυτής της αποστολής.