Η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία "Barbara"

2023-02-06

H Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας βρίσκεται σε ετοιμότητα από χθες στο πλευρό των αρμόδιων Φορέων και των πολιτών, για την αντιμετώπιση προβλημάτων και έκτακτων αναγκών που πιθανόν να προκύψουν από την έλευση της κακοκαιρίας "Barbara" που πλήττει και την περιοχή μας . 

Το κέντρο επιχειρήσεων της ομάδας το οποίο λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, τρία επιχειρησιακά οχήματα και δέκα εκπαιδευμένοι διασώστες σε κάθε βάρδια, (συνολικά 25 διασώστες), συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό αυτοκινήτων σε επαρχιακούς δρόμους σε περιοχές του Πηλίου.

Την εξέλιξη της κακοκαιρίας αλλά και των επιχειρήσεων σε όλη τη διάρκεια τους, παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, υπεύθυνος για τον συντονισμό των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, κος Χρήστος Τριαντόπουλος.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα και σήμερα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.