Η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας παρούσα στις επιχειρήσεις Πυρόσβεσης και Εκκένωσης

2023-07-29

Από την πρώτη στιγμή η Ε.Ο.Δ Μαγνησίας ήταν παρούσα στην πύρινη αυτή δοκιμασία που έπληξε τον Νομό μας. Συνολικά 32 διασώστες, 2 επιχειρησιακά οχήματα, το διασωστικό σκάφος «Αιγαίον», 1 υδροφόρα και 3 μηχανές συμμετείχαν στις επιχειρήσεις Πυρόσβεσης αλλά και εκκένωσης. 

 Οι διασώστες ενεπλάκησαν σε όλα τα μέτωπα, καταβάλλοντας τα μέγιστα και λειτουργώντας όπως πάντα επικουρικά και υπό τις εντολές των αρμοδίων φορέων. 

Ειδική μνεία και στις διασώστριες του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και Ανθρωπιστικών Αποστολών της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας που έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να υπάρχει στο πεδίο έστω μία στοιχειώδης διοικητική μέριμνα για τους Διασώστες και τους Πυροσβέστες που επιχειρούσαν. Συγχαρητήρια επίσης και στα δύο Κέντρα Επιχειρήσεων της ομάδας, που καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, λειτούργησαν υποστηρικτικά συντονίζοντας τους διασώστες που επιχειρούσαν.

Ευχαριστούμε τέλος την Χαλυβουργία Βόλου που στάθηκε δίπλα μας, παρέχοντας μας καύσιμα τόσο για τα επιχειρησιακά οχήματα όσο και για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε αλλά και το Super Market Σκλαβενίτης και του MyMarket για τα νερά, γάλατα και ξηρά τροφή που μας διέθεσε με σκοπό να μοιραστούν στο πεδίο.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας συμβάλλοντας τα μέγιστα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων λειτουργώντας αθόρυβα και αποτελεσματικά, στο πλευρό των αρμοδίων φορέων επιχειρώντας τόσο στην ξηρά όσο και από θαλάσσης σε όποια αποστολή της ανατέθηκε.