Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους Προσκόπους Μαγνησίας κλάδο Ανιχνευτών από την Ε.Ο.Δ Μαγνησίας

2020-09-20

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των Προσκόπων Μαγνησίας κλάδος ανιχνευτών και συμμετείχε στην εκπαιδευτική τους ημερίδα με δύο σταθμούς εκπαίδευσης σε τεχνικές Πρώτων Βοηθειών - Βασικής Υποστήριξης Ζωής. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, την αντιμετώπιση Πνιγμονής και την πλάγια θέση ασφαλείας ή θέση ανάνηψης.

Η δύο σταθμοί Πρώτων Βοηθειών στήθηκαν στην πλατεία πανεπιστημίου και εκτός από τους συμμετέχοντες, την δυνατότητα να τους παρακολουθήσουν είχαν και όσοι συμπολίτες μας απολάμβαναν τον Κυριακάτικο περίπατό τους. 

Όλες οι τεχνικές που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα είναι εναρμονισμένες στα τελευταία πρωτόκολλα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και όσα μέλη της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι επίσημα πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ERC.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19 όπως ορίζονται από τον Π.Ο.Υ. και τον Ε.Ο.Δ.Υ.