Εκπαίδευση & Άσκηση Αεροδιάσωσης από την ΕΟΔ Μαγνησίας σε συνεργασία με τη 111 Πτέρυγα Μάχης

2022-10-11

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, από τις 07 έως τις 09 Οκτωβρίου 2022 η εκπαίδευση θαλάσσιας έρευνας - διάσωσης (SAR) και αεροδιάσωσης, στην 111 Π.Μ. από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.

Ο στόχος της εκπαίδευσης αυτής είναι η ανάπτυξη & εκμάθηση διασωστικών τεχνικών, οι οποίες αφορούν τόσο την βελτιστοποίηση της διαχείρισης μίας θαλάσσιας έρευνας & διάσωσης σε συνεργασία με τα ιπτάμενα μέσα, όσο και την κοινή εκπαίδευση των πληρωμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας με τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η εκπαίδευση εμπεριείχε αντικείμενα τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Την Παρασκευή 07/10 πραγματοποιήθηκε η Θεωρητική εκπαίδευση και η εκπαίδευση εδάφους στο ελικόπτερο SAR, το Σάββατο 08/10 πραγματοποιήθηκαν πρακτικές ασκήσεις στη θαλάσσια διάσωση, στις οποίες συμμετείχε το ελικόπτερο SAR της 358 ΜΕΔ αλλά και τα διασωστικά σκάφη και τα Rescue Runnersτης Ελληνικής Ομάδας διάσωσης. Την Κυριακή 09/10 πραγματοποιήθηκε η απενημέρωση της άσκησης.

H Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας συμμετείχε συνολικά με 30 διασώστες, εκ των οποίων 3 δύτες με πλήρη εξοπλισμό, 4 χειριστές διασωστικού σκάφους, 4 Ναυαγοσώστες Αεροδιάσωσης (Rescue Swimmers) και 19 εκπαιδευόμενους σε διάφορες ειδικότητες στον τομέα της αεροδιάσωσης αλλά και της υποστήριξης επικοινωνιών και Κ.ΕΠΙΧ.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κλείνει φέτος τα 46 χρόνια επιχειρησιακής συνεργασίας και ενεργών συμμετοχών σε αεροδιασώσεις με τις ένοπλες δυνάμεις (1976 - 2022), και τα 15 χρόνια της εκπαιδευτικής της συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία, την 111 Πτέρυγα Μάχης και την 358 Μ.Ε.Δ.

Ευχαριστούμε την Πολεμική Αεροπορία και την 111 Π.Μ. για την πολύχρονη αυτή συνεργασία μας.