Δωρεά 15000 αντισηπτικών από την Ε.Ο.Δ Μαγνησίας σε σχολεία της Μαγνησίας

2023-10-13

Στη σημαντική δωρεά 15.000 αντισηπτικών, γαντιών και μασκών σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προέβη χθες το πρωί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Μαγνησίας σε μια περίοδο μάλιστα που παρατηρείται έξαρση του κορωνοϊού, αλλά ένα σημαντικό τμήμα της πόλης και του νομού έχει πληγεί από τις πλημμύρες, με συνοικίες να βρίσκονται μέσα στη λάσπη και τη σκόνη.
Το όχημα της ΕΟΔ μετέβη χθες το πρωί στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Μουρτζούκου και εκεί διέθεσαν τις κούτες με τα αντισηπτικά, τις μάσκες και τα γάντια για να μοιραστούν στη συνέχεια σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού.
Η δωρεά έγινε σε συνεννόηση της ΕΟΔ με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Τα αντισηπτικά θεωρούνται χρήσιμα όχι μόνο για τον κορονοϊό, οπότε και αναδείχθηκε η ωφελιμότητά τους, αλλά και για άλλες περιστάσεις αποτελώντας ένα μέσο ατομικής υγιεινής.
Ο συντονιστής επιχειρήσεων της ΟΕΔ κ. Ετυάγγελος Καψιώτης ανέφερε πως «η ΕΟΔ δεν σταματά μόνο στο διασωστικό κομμάτι, αλλά έχει και τη φιλανθρωπική της δράση. Από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας πολλοί επιχειρηματίες και ιδιώτες ήρθαν σε επαφή με τα κλιμάκιά μας και μας ρώτησαν, πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους. Τις επόμενες μέρες άρχισαν και έρχονταν νταλίκες με νερά, καθαριστικά απολυμαντικά, είδη πρώτης ανάγκης και άλλα, και στη συνέχεια η ΕΟΔ πάντα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς έμπαινε στη διαδικασία της διάθεσης αυτών των πραγμάτων. Έχουν έρθει γύρω στις 500 παλέτες εμφιαλωμένου νερού οι οποίες διανεμήθηκαν σε περιοχές του Βόλου και του Πηλίου».
Και συνέχισε λέγοντας πως χθες σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσφέρθηκαν 15.000 αντισηπτικά φιαλίδια, γάντια, μάσκες. Ακόμη δόθηκε και ένας αριθμός επιτραπέζιων αντισηπτικών φιαλιδίων».
Από την πλευρά της η τμηματάρχης του τμήματος κοινωνικής μέριμνας και ανθρωπιστικών αποστολών της ΕΟΔ Μαγνησίας κ. Ζωή Παππά ανέφερε πως «εμείς πάντα είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας και βοηθάμε με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Η βοήθεια αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς πολλά νοικοκυριά υπέστησαν καταστροφές. Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες που βρίσκονται σε απόγνωση».
Η προϊσταμένη διοικητικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας κ. Γεωργία Δαλαμάγκα, ευχαρίστησε την ΕΟΔ για την προσφορά και το έργο της, ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν σχολεία που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις πλημμύρες, αποθήκες με διάφορα υλικά, όπως και αντισηπτικά, πλημμύρισαν. Είναι σημαντικό να βοηθηθούν τα σχολεία».