Εκπαιδευτική Άσκηση της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας στο λιμάνι του Βόλου

2019-04-21

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του Δημαρχείου, άσκηση του υγρού στοιχείου από την Ε.Ο.Δ Μαγνησίας. Στην άσκηση συμμετείχαν 25 διασώστες και σύμφωνα με το σενάριο, σε πλωτό γερανό όπου εκτελούνται εργασίες στο βραχίονα, κάποιος τεχνικός γλιστράει και πέφτει από ύψος 20μ. στη θάλασσα. Το Διασωστικό σκάφος με 4μελές πλήρωμα που επιστρέφει από εκπαίδευση αναλαμβάνει το περιστατικό. Οι διασώστες αναλαμβάνουν να  ανασύρουν τον τραυματία από τη θάλασσα, να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, και να τον μεταφέρουν με ασφάλεια στην πλωτή εξέδρα κι από εκεί στην παραλία ώστε να τον παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Τελωνείου, κυρίως απέναντι από τον κυκλικό κόμβο Δημαρχείου, ενώ η άσκηση στο νερό έγινε μέσα από το λιμενοβραχίονα εκτός ακτοπλοϊκών γραμμών.

Την άσκηση παρακολούθησαν παρατηρητές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα, Την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου, Το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και ο νευροχειρούργος κος Χαυτούρας Νικόλαος.

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου εκπροσώπησε ο Δκτής της, Πύραρχος  Πόζογλου Χαράλαμπος , την Περιφέρεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η Πυραγός Ράπτη Έλενα, την Πολιτική Προστασία του Δήμου ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κος Πράττος Γεώργιος, το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ο αντιπρόεδρος του οργανισμού κος Ζαρκάδας-Βεργής Απόστολος.