Ανέλπιστο Χριστουγεννιάτικο Δώρο από την ΕΟΔ Μαγνησίας σε άπορη οικογένεια

2020-12-21

Μια από τις πιο δύσκολες αποστολές ήρθε εις πέρας......η ανακατασκευή ενός σπιτιού έγινε πραγματικότητα!!!Τις τελευταίες ημέρες το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας & Ανθρωπιστικών Αποστολών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, έλαβε γνώση για τα σοβαρά προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει μια οικογένεια στην περιοχή του Φυτόκου, καθώς το λυόμενο σπίτι στο οποίο διαμένουν βάζει νερά από παντού, με κίνδυνο φωτιάς από βραχυκύκλωμα. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας ήταν τέτοια που αδυνατούσε να προβεί στις οποιεσδήποτε επισκευές.

«Μόλις ενημερωθήκαμε θεωρήσαμε χρέος μας, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε..... και το καταφέραμε», σύμφωνα με την υπεύθυνη του τμήματος κα. Παππά Ζωή.

Φυσικά όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την θετική ανταπόκριση του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής , και συγκεκριμένα του προέδρου του κ. Νίκο Ζυγούρη που τυγχάνει να είναι και επί σειρά ετών, ενεργό μέλος στην Ε.Ο.Δ Μαγνησίας. Σε συνεργασία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας και του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθούν τα χρήματα και να ξεκινήσει το έργο.

Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσουμε ότι αυτή η προσπάθεια ολοκληρώθηκε και η οικογένεια μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στο ανθρώπινο πλέον σπίτι της.

Η βοήθεια του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και Ανθρωπιστικών Αποστολών δεν σταματάει εκεί, αφού υπάρχει υποστήριξη προς την οικογένεια σε είδη πρώτης ανάγκης και ένδυσης, καθώς και σε τρόφιμα. Επιπρόσθετα υπάρχει διαρκής συνεργασία και με την Τοπική Ομάδα Αλληλοβοήθειας δίνοντας το μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο!!!Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν ώστε η οικογένεια αυτή να λάβει το ανέλπιστο αυτό Χριστουγεννιάτικο Δώρο.